• A-
  • A
  • A+

Образователно шоу „Опознай Европа"

     На 09.05.2023г. в голямата аудитория на ПМГ от 12.40 часа се проведе образователно шоу „Опознай Европа", организирано и проведено от екип от ученици от 10 - те класове.
     Събитието е част от мероприятията в Европейската седмица в ПМГ, с които екипът ще участва в конкурс към Европейския съюз „За най- иновативно събитие" по повод 9 – ти май – Денят на Европа.
Препълнената зала от ученици от 9 -те и 10 – те класове и техните преподаватели бе преобразена до неузнаваемост, а звуковите и светлинните ефекти, подготвени от техническият екип, съпътстваха шоуто през цялото време.
     В началото на шоуто учениците се запознаха със структурата и работата на европейските институции, с основните политики на ЕС и гражданските права на младите хора и как да ги използват.
След това по иновативен начин публиката бе предизвикана да отговори на въпроси, свързани с ЕС чрез включването в играта „ Quezz".
     Към публиката бяха зададени 15 въпроса. Включиха се 79 участници. В реално време се отчитаха и резултатите.
     Първите шест участници с най-високи резултати бяха предизвикани като отбор да разрешат една детективска задача. По зададена гатанка и картографска карта на ПМГ те трябваше да открият в сградата на ПМГ скрити пликове ( в кабинета по физика и кабинета по химия),
     Отборът напусна залата, следвайки указанията, а публиката в залата на видеостената следеше тяхното движение в реално време чрез скайп връзка.
     Репортерът, придружаващ отбора, и водещият в залата през цялото време коментираха действията на детективите. Указанието в последният намерен плик върна участниците отново в залата, където те разгадаха детективската загадка и от намерените букви изписаха отговора й.
     Поредната забавна игра „Стани богат" с любопитни въпроси за историята на ЕС и държавите – членки на ЕС, не затрудни учениците, а мнението на публиката се оказа решаващо за един от тях.
     В последната игра шестима ученици имаха за задача да познаят , открият и произнесат едни и съща думи, но на различни езици – френски, немски, гръцки, полски, нидерландски, унгарски. Макар и с малко затруднения, по-голяма част от думите бяха разпознати.
     „Единни в многообразието" е девизът на Европа. Въпреки различията, целта на всички европейци е да живеем в по-добър свят, ЗАЕДНО да градим една по-добра, по-чиста, икономически по-развита Европа.
     Това бе и посланието на песента „ЗАЕДНО", изпълнена от формация „ПМГ старс". За доброто настроение и музикално оформление се потрудиха и изпълненията на цигулка и пиано от ученици на ПМГ.
     Екипът, организирал шоуто, е благодарен на анонимния спонсор, допринесъл за подготовката на всички събития, предвидени в седмицата на Европа в ПМГ.

img 2546

img 2604

img 2623

img 2648

img 2643

Повече снимки - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград