• A-
  • A
  • A+

Образователно шоу „Опознай Европа"

     На 09.05.2023г. в голямата аудитория на ПМГ от 12.40 часа се проведе образователно шоу „Опознай Европа", организирано и проведено от екип от ученици от 10 - те класове.
     Събитието е част от мероприятията в Европейската седмица в ПМГ, с които екипът ще участва в конкурс към Европейския съюз „За най- иновативно събитие" по повод 9 – ти май – Денят на Европа.
Препълнената зала от ученици от 9 -те и 10 – те класове и техните преподаватели бе преобразена до неузнаваемост, а звуковите и светлинните ефекти, подготвени от техническият екип, съпътстваха шоуто през цялото време.
     В началото на шоуто учениците се запознаха със структурата и работата на европейските институции, с основните политики на ЕС и гражданските права на младите хора и как да ги използват.
След това по иновативен начин публиката бе предизвикана да отговори на въпроси, свързани с ЕС чрез включването в играта „ Quezz".
     Към публиката бяха зададени 15 въпроса. Включиха се 79 участници. В реално време се отчитаха и резултатите.
     Първите шест участници с най-високи резултати бяха предизвикани като отбор да разрешат една детективска задача. По зададена гатанка и картографска карта на ПМГ те трябваше да открият в сградата на ПМГ скрити пликове ( в кабинета по физика и кабинета по химия),
     Отборът напусна залата, следвайки указанията, а публиката в залата на видеостената следеше тяхното движение в реално време чрез скайп връзка.
     Репортерът, придружаващ отбора, и водещият в залата през цялото време коментираха действията на детективите. Указанието в последният намерен плик върна участниците отново в залата, където те разгадаха детективската загадка и от намерените букви изписаха отговора й.
     Поредната забавна игра „Стани богат" с любопитни въпроси за историята на ЕС и държавите – членки на ЕС, не затрудни учениците, а мнението на публиката се оказа решаващо за един от тях.
     В последната игра шестима ученици имаха за задача да познаят , открият и произнесат едни и съща думи, но на различни езици – френски, немски, гръцки, полски, нидерландски, унгарски. Макар и с малко затруднения, по-голяма част от думите бяха разпознати.
     „Единни в многообразието" е девизът на Европа. Въпреки различията, целта на всички европейци е да живеем в по-добър свят, ЗАЕДНО да градим една по-добра, по-чиста, икономически по-развита Европа.
     Това бе и посланието на песента „ЗАЕДНО", изпълнена от формация „ПМГ старс". За доброто настроение и музикално оформление се потрудиха и изпълненията на цигулка и пиано от ученици на ПМГ.
     Екипът, организирал шоуто, е благодарен на анонимния спонсор, допринесъл за подготовката на всички събития, предвидени в седмицата на Европа в ПМГ.

img 2546

img 2604

img 2623

img 2648

img 2643

Повече снимки - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Клуб “Роботика“

Клуб “Роботика“

Ръководител: Константина Бучинска

     В ПМГ се изучват софтуерни, хардуерни науки и програмиране. Учениците ни имат голям интерес към програмирането и новите технологии. Роботиката и искуствения интелект представляват интерес за съвременните младежи и именно ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград