• A-
  • A
  • A+

„Учете учениците да бъдат добри хора и да си помагат!"

     Учениците, учителите и ръководството на Природо-математическа гимназия изказват своята най-искрена благодарност на доц. Росен Калпачки, ученик от 11б клас, випуск 1988год. с класен ръководител г-жа Стефка Тодорова, като му пожелават здраве, лично щастие и много успехи във високохуманната Му професия. Уважаеми доц. д-р Калпачки, бъдете все така всеотдаен в денонощния си труд в името на най-голямата човешка ценност - живота. Бъдете все така позитивен, харизматичен, ерудиран, мил, внимателен, човечен, внушителен с присъствието си, с изказа си, с примера си и с професионализма си. Заразявайте с добрите си дела всички, които имат късмета да се докоснат до Вас. България и децата на България имат нужда от такива примери. Вашето присъствие в училище беше вълнуващо преживяване за всичките √(14 641) присъстващи в залата. Щастливи сме, че възпитаниците на Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" са истински герои от плът и кръв, не само в България, но и по-целия свят. Посланието, което ни оставихте: „Учете учениците да бъдат добри хора и да си помагат!" е най-ценната ценност в днешното бездуховно време.
     Опита, знанията, реалните случки и ситуации, видеата, които споделихте от Вашата практика, бяха изключително ценни, обогатяващи и даващи необходимите умения за спасяване на човешки живот в критични моменти. От такава лекция има нужда всеки човек. Благодарни сме, че имахме шанса да бъдете наш скъп гост, вдъхновител и посланик.
     Продължавайте да правите света едно по-добро място за живеене!!!

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград