• A-
  • A
  • A+

Достойно представяне и хъс за борба до последен дъх

     Завършиха ученическите игри по футбол и по традиция учениците на ПМГ "Акад. С. Корольов" вдигнаха шампионския трофей във възрастовата група 11 и 12 клас. В игрите, преминали през цялото време изключително приятна, зареждаща и позитивна атмосфера за най-великата игра – футбола, се включиха отбори на всички училища.
ПМГ взе участие в три възрастови групи - от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11 и 12 клас. Най-малките възпитаници на гимназията показаха видимо израстване и тази година спечелиха 4 точки, с които си осигуриха почетното трето място в групите. Не бива да забравяме, че все пак се класират само първите два отбора, но нашите направиха достойно представяне и демонстрираха хъс за борба до последен дъх.
     При юношите от 8 до 10 клас се видяха едни страхотни индивидуални качества и добра стратегическа подредба, като победиха убедително във всички мачове в групите. Полуфиналът беше драматичен, резултатът му бе решен след изпълнение на дузпи и завърши в наша полза. На финала в „здрав" сблъсък отстъпихме с един гол разлика и така учениците на ПМГ са вицешампиони на Благоевград.
     При най-голямата възраст младежите до 12 клас победиха безапелационно във всички мачове до финала, където пак спиращи дъха дузпи трябваше да решат кой да вдигне трофея.

image8

image10

 

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград