• A-
  • A
  • A+

Достойно представяне и хъс за борба до последен дъх

     Завършиха ученическите игри по футбол и по традиция учениците на ПМГ "Акад. С. Корольов" вдигнаха шампионския трофей във възрастовата група 11 и 12 клас. В игрите, преминали през цялото време изключително приятна, зареждаща и позитивна атмосфера за най-великата игра – футбола, се включиха отбори на всички училища.
ПМГ взе участие в три възрастови групи - от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11 и 12 клас. Най-малките възпитаници на гимназията показаха видимо израстване и тази година спечелиха 4 точки, с които си осигуриха почетното трето място в групите. Не бива да забравяме, че все пак се класират само първите два отбора, но нашите направиха достойно представяне и демонстрираха хъс за борба до последен дъх.
     При юношите от 8 до 10 клас се видяха едни страхотни индивидуални качества и добра стратегическа подредба, като победиха убедително във всички мачове в групите. Полуфиналът беше драматичен, резултатът му бе решен след изпълнение на дузпи и завърши в наша полза. На финала в „здрав" сблъсък отстъпихме с един гол разлика и така учениците на ПМГ са вицешампиони на Благоевград.
     При най-голямата възраст младежите до 12 клас победиха безапелационно във всички мачове до финала, където пак спиращи дъха дузпи трябваше да решат кой да вдигне трофея.

image8

image10

 

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград