• A-
  • A
  • A+

За географията като една от най-древните науки

     На 23.03.2023 г. гост в ПМГ „ Акад. С. Корольов" бе доц. д-р Емилия Патарчанова по повод на 50 – годишния юбилей на гимназията!

     Емилия Патарчанова е доцент и доктор по икономическа и социална география и магистър по мениджмънт и фирмено управление. Повече от 25 години е преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски". Научните и́ интереси са в областта на социално-икономическата география, регионалното развитие и географското образование. Автор е на десетки научни публикации (статии, студии, глави от монографии) и на 15 учебници и учебни помагала за ученици и студенти. Зам. председател е на Съюза на учените, клон Благоевград. Председател е на Националната комисия за организиране и провеждане на националната олимпиада по география и икономика. Има дългогодишен опит по създаване на задачи за ДЗИ по география и икономика, извършване на експертна оценка на материали за ДЗИ по география и икономика и като оценител и арбитър на ДЗИ по предмета.

     Доц. Патарчанова поздрави учениците и учителите за празника и изнесе лекция на тема „Защо география?".

     За географията като една от най-древните науки и приложенията и́ в модерния технологичен свят. За това как ни променя географията и как можем да вземем правилните решения заради знанията, които имаме, как да бъдем отговорни към природата и обществото, как можем не само да констатираме, но и да обясним промените, процесите, явленията.

     Благодарим, доц. Патарчанова за отделеното време!

     Ще се радваме на нови срещи!

334878512 981038369939795 1437722264301706724 n

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград