• A-
  • A
  • A+

Д-р Богомилоя беше гост в час по немски език

     Ивайло Богомилов завършва ПМГ „Акад. С. Корольов" през 2010 година, с класен ръководител Павлив Славов. След това той се дипломира с отличие в Медицински университет - София. Участвал е в дипломни квалификационни курсове в Гърция, Египет, Мароко, Чехия, Русия, Германия и Испания. През 2015 година става „Студент на годината" в категория Здравеопазване. Носител е на младежката награда „Карл Велики" за 2016. През 2019 е отличен с наградата „Доброволец на годината" и е ръководител на доброволците във ВМА, помагащи овладяването на пандемията от Ковид-19. От 2021 е заместник-председател на младежката секция на Столичната колегия към БЛС.
     Д-р Богомилов е специализирал „Ендокринология и болести на обмяната" в клиника по „Ендокринология и болести на обмяната" на ВМА - София. В момента е специалист ендокринолог във ВМА и редовен докторант към катедрата по „Фармакология и токсикология" към Медицински университет - София.
     Преди да започне лекцията д-р Богомилоя беше гост в час по немски език и си припомни чувството да седиш на ученическия чин.
     Д-р Богомилов даде ценни съвети на настоящите възпитаници на ПМГ за придобиването на знания, за търсенето на решения, говори за същността на лидерството и посредством включване на учениците в игра им показа, че когато работят заедно, когато са сплотени и се доверяват на своите приятели, резултатите от работата може да бъдат по-високи. Лекцията предизвика еуфория и интерес в подрастващите.
Благодарим за Вашите усилия и отделеното време, д-р Богомилов! Ще се радваме на нови срещи!

333973043 1201506990757297 6452110444106818519 n

337482702 1383108979114757 518917431501918419 n

333930560 1383917115728206 6994936227345797143 n

Обучение по катедри


  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград