• A-
  • A
  • A+

Колко НЕ скучно нещо е науката

     Учениците от 9е и 10е класове посетиха Химическият факултет на Софийския университет и станаха свидетели и участници на едно страхотно 3 - часово научно шоу – Вечер на химията.
     Учениците видяха, чуха и усетиха колко зрелищна може да бъде науката и колко пленяваща е химията.
     Организатори на този научен празник бяха „Корпус за бързо гърмене" – екип от студенти по химия и фармация към СУ и техният преподавател доц. Лъчезар Христов. Идеята на този празник е да се покаже колко НЕ скучно нещо е науката. Доста често шумно и винаги зрелищно.
     Всеки път преди или след даден експеримент на публиката се обясняваше точно какво са видели и защо се е получило така.
     За грандиозния финал публиката излезе на открито в двора на факултутета, за да може „Корпус за бързо гърмене" да гърми на воля без да напука тавана на сградата.
     Страхотни демонстратори, страхотни опити, изпълнени с вдъхновение и невероятно умение! За химията казват, че е най-мразеният предмет в училище, но на вечерта на химията публиката се увери, че тя е красива, интересна, изненадваща и много важна за живота ни!
     Огромни благодарности на демонстраторите!

img 20221202 183718

img 20221202 185501

img 20221202 185004

img 20221202 194442

img 20221202 192545

img-cb74cfeb571693ed043deb6b2d0c81cb-v

img 20221202 185236

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.