• A-
  • A
  • A+

„БЕСТ" - български турнири по английска реч и дебати

     На 11 и 12 февруари 2023г. в 97 СУ „Братя Миладинови", гр. София над 240 ученици от западна България взеха участие в пролетния турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ". Отборът на ПМГ-Благоевград, състоящ се от 18 ученици от VIII до XI клас, с ръководител и треньор Таня Бикова, достойно представиха училището си и в петте състезания в турнира: дебати, оригинална ораторска реч, дуо, интерпретативно четене на поезия и проза.
     Отборът ни по дебати – Калоян Стоянов, Евгени Петров от XI Д клас, Росен Мельов и Александра Димова от XI В клас се класираха на 4-то място, сред 20 отбора в категория "Varsity" (ученици от X до XII клас), а Александра Димова - XIВ клас и Десислава Тасева от XI Г клас достигнаха до полуфинал със своето изпълнение в драматически дует. Отличното им представяне им дава право да участват в Националния турнир на „БЕСТ", който ще се проведе през м. април, 2023г.
     За много от участниците ни това беше първото им участие в „БЕСТ", a натрупаният опит, новите запознанства и положителните емоции със сигурност ще им бъдат полезни за в бъдеще. Всички ученици от VIII-XII клас, които желаят да се включат в отбора могат да го направят от следващата учебна година. За повече информация: www.bestfoundation.bg, фондацията която насърчава обучението по английски език, гражданската ангажираност и творческата изява чрез силата на словото.

1 team best mshs bld 11 feb 2023

2 debate team 11 feb 2023

3 duo 11 feb 2023

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.