• A-
  • A
  • A+

Ученици защитиха достойно името на гимназията

     За поредна година дванадесетокласник от ПМГ Благоевград печели еднолично първо място в турнир по програмиране, който е организиран от ТУ - Варна. Състезанието се проведе на 26-27.11 2022г. и в него взеха участие 298 ученици от 8. до 12. клас от цялата страна, като 20 от тях са наши възпитаници.
     С гордост можем да се похвалим със постигнатия резултат на Димо Терзиев от 12. б клас – 100 точки от 100 възможни, което го класира на първо място в състезанието. Той е единственият състезател решил 10 от 10 зададени задачи. Като победител Димо ще бъде отличен с грамота и материална награда.
     Девета позиция с близки времена и с 60 точки си поделят още трима негови съученици – Димитър Василев, Леонид Варсаминов и Симеон Киров.
     Всички ученици, взели участие в състезанието, защитиха достойно името на гимназията. Те ще бъдат наградени със сертификати за своето представяне.
     Поздравления, момичета и момчета! Достойно представихте нашето училище!
     Пожелаваме ви още много успехи и спечелени състезания в живота!

     Връзка към сайта на ТУ Варна:- https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/index.php/novini/2176-tu-varna-provede-natzionalno-onlain-sastezanie-po-programirane-za-uchenitzi-klasirane-na-uchastnitzite

dimoterziev

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград