• A-
  • A
  • A+

Присъствено, но изискващо и дигитални умения

     На 22 ноември 2022 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за единадесета поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
     Тридест и осем ученици от VI до XII клас от ПМГ-Благоевград трябваше да напечатат творбата си в рамките на 60 минути, въпреки че състезанието се проведе присъствено, в компютърните кабинети в гимназията. За пръв път участниците имаха и друго ограничение – работата им да не надвишава 1500 думи, но това не успя да им попречи да развихрят въображението си, като изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им.

     Повече от 3000 ученици от 148 училища от цялата страна са изявили желание да участват в тазгодишното състезание, насърчаващо креативността, остроумието и красноречието. Да пожелаем късмет на нашите участници да се класират за националния кръг през януари, 2023г.

creative writing 22 nov 2022

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.