• A-
  • A
  • A+

„БЕСТ" - български турнири по английска реч и дебати

     На 12 и 13 ноември 2022г. в ЕГ-Благоевград над 220 ученици от западна България взеха участие в есенния Турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ". Отборът на ПМГ-Благоевград, състоящ се от 12 ученици от VIII до XI клас, с ръководител и треньор Таня Бикова, достойно представиха училището си в 4 състезания в турнира: дебати, оригинална ораторска реч, интерпретативно четене на поезия и проза.
     Александра Димова от XI В клас завоюва 1-во място с оригиналната си ораторска реч в категория "Varsity" (ученици от X до XII клас), Михаела Талкова от VIII В клас зае 3-то място за интерпретативно четене на поезия в категория "Novice" (ученици от VIII и IX клас), а отборът ни по дебати – Калоян Стоянов и Евгени Петров от XI Д клас и Александра Димова от XI В клас се класираха на 4-то място, сред 21 отбора в категория "Varsity". Отличното им представяне им дава право да участват в Националния турнир на „БЕСТ", който ще се проведе през м. април, 2023г.
     Вие също имате още един шанс да се класирате за Националния турнир, ако достигнете поне до полуфинал в пролетния западен турнир на „БЕСТ" през м. февруари, 2023. Можете да научите повече на https://bestfoundation.bg, както и да получите допълнителна информация от участниците в отбора ни и треньора. Не се страхувайте да покажете таланта си!

1 team best 12 nov 2022

2 aleksandra dimova 11v 1 myasto originalna rech

3mihaela talkova 3 myasto poeziyabest 2022

3 otbor debati

4 best

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.