• A-
  • A
  • A+

Лабораторен урок на тема „Доказване на йони в разтвори"

     На 16. 03. 2022 г. в ПМГ „Акад. С. Корольов", гр. Благоевград се проведе открит урок по Химия и опазване на околната среда в реновирания кабинет.viber image 2022-03-29 12-18-11-177
     Лабораторният урок на тема „Доказване на йони в разтвори" се проведе с X e клас и преподавател г-жа Александра Шекерлийска.
     Гости на мероприятието бяха г-жа Анета Стоянова – старши експерт по Природни науки в РУО, гр. Благоевград, г-н Каращранов – директор на ПМГ, гр. Благоевград, г-н Цветанов – зам. директор на ПМГ, гр. Благоевград, преподаватели по Природни науки от града и областта.
     viber image 2022-03-29 12-18-21-048С провеждането на първия лабораторен урок в обновения кабинет по ХООС, се даде старт на активналабораторна дейност по предмета. Кабинетът по Химия и ООС е реновиран чрез участие на училището по проект към МОН. Идеята за съвременен кабинет по химия в ПМГ е осъществена благодарение на МОН, ръководството на училището, както и с участието на амбициозните и квалифицирани учители-химици.
     Учениците с нетърпение очакваха започването на часа, по време на който работеха изключително мотивирано и прецизно. Под ръководството на старши учител г-жа Ал. Шекерлийска показаха задълбочени знания по предмета, като в рамките на 40 минути успяха да планират, запишат, извършат и опишат експерименти за откриване и доказване на катиони и аниони във водни разтвори на електролити.viber image 2022-03-29 12-18-15-125
     В края на часа учениците бяха удовлетворени от извършената аналитична дейност, а резултатите от лабораторното упражнение бяха записани в предоставения им от преподавателя работен лист.
     Гостите бяха впечатлени от наблюдавания урок. Учениците от X e клас и старши учител Александра Шекерлийска получиха поздравления и хвалебствия от г-н Николай Каращранов - директор, Анета Стоянова - старши експерт към РУО, гр. Благоевград и гостите.
     Използвана литература за направата на работния лист - Учебника по Химия и ООС за 10. клас и Работните листове по Химия и ООС за 10. клас на издателство Педагог 6.

 

 

Обучение по катедри


  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.