• A-
  • A
  • A+

Национално състезание по творческо писане на английски език

     На 24 ноември 2020 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за девета поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
     Двадесет ученици от VI до XI клас от ПМГ - Благоевград трябваше да напечатат този път творбата си в рамките на 60 минути, защото състезанието се проведе онлайн. Те дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки и имаха право да изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им. Ето някои от заглавията, заинтригували най-много участниците в състезанието: „Новите дрехи на Земята", „Ексклузивни новини: река Амазонка избяга от джунглата", „Продават се бутилирани емоции", "Тя ме уби с усмивка", „ 2020 е задача по математика" и др.

     Тази година ученици от 126 училища от цялата страна са изявили желание да участват в състезанието, насърчаващо креативността, остроумието и красноречието.

24 nov 2020

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.