• A-
  • A
  • A+

БЕСТ-БЪЛГАРСКИ ТУРНИРИ ПО АНГЛИЙСКА РЕЧ И ДЕБАТИ

     На 14 и 15 ноември 2020 г. около 170 ученици от западна България взеха участие в Есенния западен турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ", който за пръв път се проведе онлайн, поради създалите се обстоятелства в страната. Техническите затруднения не попречиха на 9-те ученици от отбора на ПМГ - Благоевград, с треньор Т. Бикова, да се представят отлично в различните състезания: драматически дует, интерпретативно четене на поезия и проза и дебати.
За първи път имаме и толкова много - 6 ученици, класирани на финал. Това ги класира за участие в Националния турнир на БЕСТ, през април 2021г. Ето и постиженията на участниците:

- Десислава Тасева от IX Г клас - 2-ро място за интерпретативно четене на проза и 3-то място за интерпретативно четене на поезия, в категория "Novice" – ученици от VIII и IX клас;
- Криси Стоянова и Цветанка Василева от VIII A клас – 3-то място с драматически дует, в категория "Novice";
- Меган Топузов от IX E клас и Белослава Лазова, която е от VIII Г клас от НХГ-Благоевград, но се състезава за нашия отбор – 5-то място с драматически дует, в категория "Novice";
- Димитър Борумов от XII Е клас - 5-то място за интерпретативно четене на поезия в категория "Varsity" – ученици от X до XII клас;

     Вие също имате още един шанс да се класирате за Националния турнир, ако достигнете поне до полуфинал в следващия западен турнир на „БЕСТ", който ще се проведе през м. февруари 2021г. Можете да научите повече на https://bestfoundation.bg, както и да получите допълнителна информация от участниците в отбора ни и треньора. Не се страхувайте да покажете таланта си!

1

 

2

3

4

5

Обучение по катедри


  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.