• A-
  • A
  • A+

     Образователно-развлекателното шоу на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" впечатли всички ученици и учители, които присъстваха в голямата аудитория в сградата на гимназията.
     За пореден път учениците на ПМГ доказаха, че освен да печелят призови места на различни олимпиади и национални състезания, те могат и да се забавляват.
     Специално за патронния празник на гимназията Мария Атанасова, Георги Николов от 11А, Александър Христов, Анна Стоименова, Даря Димитрова, Керина Динева, Любомира Иванова, Мартин Дудаклиева - 11Е, г-жа Сандева и г-жа Каралешкова сътвориха интересна образователно-развлекателна програма.
     Присъстващите в залата успяха да се почувстват като истинска публика на любимите си телевизионни предавания. Имаха възможността да се запознаят с живота на своя патрон – акад. Сергей Корольов, да научат за огромния му принос в развитието на космонавтиката и разбира се, да се забавляват.
     В играта „Стани богат" Кристиян Шопов и Йонна Стаматова от 7. клас демонстрираха перфектна концентрация и съсредоточеност и успяха да отговорят вярно на 10 от 10 въпроса, свързани с делото на именития учен и с космонавтиката.
     Госпожа Сандева и госпожа Стоева – капитани на 7. и 6 клас, заедно със своите ученици влязоха във „война" в играта „Семейни войни"
     Голямата изненада бяха шестокласниците на ПМГ, които блеснаха с актьорските си умения, като изиграха драматизация на главата „Радини вълнения" от романа „Под игото" на Иван Вазов.
     Шоуто приключи със сърдечни пожелания към всички да бъдат дръзки в мечтите, смело да ги сбъдват и уверено да продължават да пишат историята на гимназията по корольовски!

img 5735

img 5753

img 5783

img 5804

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград