• A-
  • A
  • A+

      На 23.10.2023 г. скъп гост на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" беше акад. Николай Денков. Повод за посещението бе половинвековният юбилей от създаването на гимназията. 50 години авторитетът на училището се гради благодарение на високия професионализъм и отдадеността на учителите в работата им с учениците. По време на разговора с учителския колектив бяха поставени и обсъдени важни проблеми в сферата на образованието.
     Посещението продължи със среща на министър-председателя с представители на ученици от всички паралелки. Възпитаниците на гимназията зададоха актуални въпроси, които ги вълнуват. Акад. Денков се отнесе с особено внимание към засегнатите теми.
     Премиерът поздрави ръководството и колектива с изключителните постижения на възпитаниците на гимназията в различни професионални и научни сфери и подари на училището поредицата от седем тома „Лица и събития от моето време" на Симеон Радев.
     В знак на благодарност от името на ПМГ министър-председателят получи почетен плакет „ПМГ вдъхновител".
     Посещението на акад. Денков завърши с общи снимки с учителите и най-изявените ученици на една от елитните гимназии в областта.

     Видео от посещението на акад. Денков може да видите - ТУК

img 20231023 100522

img 20231023 100820

img 20231023 113130

img 20231023 113100

img 20231023 113247

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград