• A-
  • A
  • A+

     През май 2023г. десетокласници от ПМГ участваха в конкурс за „Най-иновативно събитие по повод 9 май – Ден на Европа". Те организираха поредица от събития по този повод под надслов „Европейска седмица в ПМГ".
     Конкурсът бе иницииран от господин Асим Адемов – евродепутат към Европейския парламент.
     Безапелационното първо място бе възнаградено с награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел и тридневен престой в белгийската столица.
     Дългоочакваното пътуване се осъществи в края на месец септември- от 26.09.2023г. до 28.09.2023 г.
     Настоящите единадесетокласници – Александър Христов, Анна Стоименова, Любомира Иванова, Мария Атанасова и Мартин Дудаклиев, придружени от госпожа Илонка Каракичева – ръководител на екипа, повторно изпитаха удовлетворение от усилията за положения труд. Учениците се докоснаха до европейската институция, за която до момента само пишеха и разказваха.
     Те се запознаха със структурата и работата на европейските институции, срещнаха се с евродепутатите Асим Адемов и Александър Йорданов, разгледаха интерактивния музей Парламентариум и отправиха послание към връстниците си по света.
     В свободното си време учениците разгледаха основните забележителности на Брюксел, направиха много снимки за спомен и си обещаха пред макета на Айфеловата кула в Малката Европа, да посетят Париж като спечелена награда за друг проект, но в по-разширен състав.
     Радостта е по-голяма, когато е споделена! Отправяме благодарност към всички, включили се в реализацията на проекта.
     Отправяме благодарност и към господин Асим Адемов, за любезното му домакинство и подкрепа.
Запазвайки емоцията от преживяното, ние - възпитаниците на ПМГ сме заредени с нови сили, изпълнени с амбиция, готови да дописваме историята на гимназията със своите успехи.

viber image 2023-10-16 23-23-24-348

viber image 2023-10-16 23-23-27-993

viber image 2023-10-16 23-23-35-340

     Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград