• A-
  • A
  • A+

Димо Терзиев получи стипендия на името на Борислав Канайков

 Поредно голямо признание получи абитуриентът от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Димо Терзиев. Бизнесдамата Емилия Канайкова връчи традиционната си стипендия от 2000 лв. на талантливия информатик. Тя честити многобройните призови класирания на Димо Терзиев и му пожела да не спира да се развива в избраната от него посока.

Стипендията в памет на Борис Канайков се връчва за осма поредна година, по случай 24 май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Г-жа Канайкова сподели, че следи много внимателно успехите на децата, за да е всичко справедливо. Успехите на Димо Терзиев определено са доказали, че заслужава стипендията.

 

Ето най-престижните постижения на Димо Терзиев през последните две години:

 

2022/2023 учебна година

Национална олимпиада по информатика

Лауреат и класиран в разширения национален отбор по информатика

– оценка Отличен 6;

Национално състезание по програмиране, организирано от ТУ - Варна 26-27 ноември 2022 - 1 място (единственият с максимален брой точки)

Sofia OPEN – открито първенство на София по информатика, 3 април 2023 г.

– бронзов медал

Пролетен турнир по информатика – гр. Велико Търново – грамота за отлично представяне

 

2021/2022 учебна година

Национална олимпиада по информатика - оценка Отличен 6

Национален есенен турнир по информатика Шумен - оценка Отличен 6.

Ученическо състезание по програмиране CODE@BURGAS> - 1 място.

 

dt1

 

dt2

dt3

 

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград