• A-
  • A
  • A+

Научно шоу, химични опити и демонстрации

     На 21.03.2023 г. специални гости на гимназията по повод 50 годишният й юбилей бе „Корпус за бързо гърмене" в лицето на доцент Лъчезар Христов и доктор Мартин Недялков от факултета по химия и фармация към СУ "Свети Климент Охридски".
     Те забъркаха страхотно научно шоу, научен каламбур от пукотевици и гърмежи, химични опити и демонстрации, което зарадва бъдещите химици, фармацефти, доктори и настоящи ученици на Природо-математическа гимназия.
     По много достъпен, привлекателен и забавен начин те представиха най-зрелищната страна на химията чрез опити, които омагьосаха учениците и създадоха още по-голям интерес в тях към науката.
     Доц. Христов отговори на всички въпроси на любопитните ученици, а отговорилите правилно на неговите въпроси имаха честта да се включат в шоуто като експериментатори.
     Всички в препълнената зала се убедиха, че химията не е само формули на черната дъска, чуха и усетиха колко зрелищна може да бъде науката и колко е пленяваща химията .
     За грандиозния финал публиката излезе на открито в двора на гимназията, за да може „Корпус за бързо гърмене" да гърми на воля.
     Огромни благодарности на демонстраторите!

img-44caca79e2a8caf3a8f0464ad88d69d9-v

img-2dcf538dd1d99f9f3ae51240ba020f42-v

img-e143909d65200b80e3c4fcadd46aee68-v

img-3adf66d9b81ddbd8628c03af6ba4a0e2-v

Повече снимки може да видите ТУК

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград