• A-
  • A
  • A+

Научно шоу, химични опити и демонстрации

     На 21.03.2023 г. специални гости на гимназията по повод 50 годишният й юбилей бе „Корпус за бързо гърмене" в лицето на доцент Лъчезар Христов и доктор Мартин Недялков от факултета по химия и фармация към СУ "Свети Климент Охридски".
     Те забъркаха страхотно научно шоу, научен каламбур от пукотевици и гърмежи, химични опити и демонстрации, което зарадва бъдещите химици, фармацефти, доктори и настоящи ученици на Природо-математическа гимназия.
     По много достъпен, привлекателен и забавен начин те представиха най-зрелищната страна на химията чрез опити, които омагьосаха учениците и създадоха още по-голям интерес в тях към науката.
     Доц. Христов отговори на всички въпроси на любопитните ученици, а отговорилите правилно на неговите въпроси имаха честта да се включат в шоуто като експериментатори.
     Всички в препълнената зала се убедиха, че химията не е само формули на черната дъска, чуха и усетиха колко зрелищна може да бъде науката и колко е пленяваща химията .
     За грандиозния финал публиката излезе на открито в двора на гимназията, за да може „Корпус за бързо гърмене" да гърми на воля.
     Огромни благодарности на демонстраторите!

img-44caca79e2a8caf3a8f0464ad88d69d9-v

img-2dcf538dd1d99f9f3ae51240ba020f42-v

img-e143909d65200b80e3c4fcadd46aee68-v

img-3adf66d9b81ddbd8628c03af6ba4a0e2-v

Повече снимки може да видите ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград