• A-
  • A
  • A+

Възпитаникът на ПМГ – Димо Терзиев е лауреат на олимпиадата по информатика

     От 10 до 12 март 2023 г в София се проведе финалният кръг на Националната олимпиада по информатика. Място в надпреварата извоюваха учениците на ПМГ "Акад. С. Корольов" Алиса Илиева – 5. клас, Кирил Зашев – 5. клас, Кристиян Шопов – 6. клас и Димо Терзиев – 12. клас.
     След двудневна оспорвана битка Димо Терзиев успя да заеме място сред най-добрите. Само 5,5 точки го разделиха от медалите, но постижението му беше оценено с оценка 6,00 от националната комисия и 4-то място в крайното класиране на старшата възрастова група. С отличното си постижение Димо, който е ученик в 12 клас, става лауреат от Националния кръг на олимпиадата по информатика. Освен това той е включен в разширеният състав на Националния отбор по информатика.

d terziev

olimpiada 1

     Отлично представяне своето първо участие имаха и най-малките:
     • Кирил Зашев – 5. клас завоюва 4-то място в група Е и грамота за отлично представяне.

olimpiada 2

     • Алиса Илиева – 5. клас 1-во място момичета в група Е, и грамота за много добро представяне

olimpiada 3

olimpiada 4

     Екипът на ПМГ пожелава на всички състезатели много здраве, късмет и успехи и в следващите състезания! Гордеем се с вас!

image0

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград