• A-
  • A
  • A+

Работа по проект на Еразъм+ „Robo STEAM - Приобщаващи технологии"

logo   

     ПМГ "Акад. С. Корольов" - Благоевград започна работа по проект на Еразъм+ „Robo STEAM - Приобщаващи технологии", по който ще се работи в продължение на 3 години. Първата среща на партньорите от университети и гимназии от България, Гърция, Северна Македония и Испания се проведе на 03-04 март 2023г. във Факултета по компютърни науки, Университет „Гоце Делчев" – Щип, Северна Македония. Основната цел на тази среща беше да събере всички партньори за да се обсъдят задачите на всеки един от тях и дейностите по проекта.
     Проектът предвижда разработката на робот, който да се намира в музей в страната или чужбина и с помощта на когото учителите и учениците в класната стая да могат да разглеждат експонатите в реално време и да разговорят с уредника на музея, ако желаят повече информация.

1 stip erasmus 03 03 23

2 stip erasmus 03 03 23

3 stip erasmus 03 03 23

4 stip macedonia 03 03 2023 erasmus

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.