• A-
  • A
  • A+

Новата 2022/2023 учебна година е юбилейна за гимназията

     Природо-математическата гимназия посрещна началото на учебната 2022-2023 г. с много слънчево, изпълнено с радостни емоции настроение.
     Тържественото откриване на новата учебна година започна традиционно в двора на гимназията, където се бяха събрали настоящи и бивши учители, родители и гости, дошли да споделят още едно ново начало.
     След посрещането на знамето и химните на Република България и Обединена Европа последва традиционният водосвет, при който отец Петър благослови всички присъстващи за здраве и много успехи.
     Да споделят празничния ден присъстваха:
   г- н Илко Стоянов – Кмет на Община Благоевград
   г- н Ивайло Златанов – Началник на РУО – Благоевград
   г- н Кирил Ваклинов – заместник – председател на ОбС- Благоевград, председатели и зам. председатели на комисии при ОбС-Благоевград;
   г- жа Янка Пецева – председател на Обществен съвет
   г-н Павел Димов – председател на Училищното настоятелство
     Директорът на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – г-н Николай Каращранов в словото си акцентира, че 2022/ 2023 учебна година е юбилейна – 50 години от основаването на гимназията.
     Учениците и учителите от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" започват новата учебна година заредени с нови сили и ентусиазъм, с увереност и твърда решимост да останат верни на установената в училището традиция – НАВСЯКЪДЕ И ВИНАГИ СРЕД ПЪРВИТЕ!

pmg-15-09-2022- 1

pmg-15-09-2022- 11

pmg-15-09-2022- 29

pmg-15-09-2022- 30

pmg-15-09-2022- 36

pmg-15-09-2022- 37

pmg-15-09-2022- 38

pmg-15-09-2022- 40

Повече снимки може да видите ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград