• A-
  • A
  • A+

Национално състезание по творческо писане на английски език

     На 23 ноември 2021 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за десета поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
     Двадесет и шест ученици от VI до XII клас от ПМГ-Благоевград трябваше да напечатат творбата си в рамките на 60 минути, защото състезанието се проведе онлайн. Те дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки и имаха право да изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им. Тази година гимназията отново може да се гордее с 2 ученици, чиито работи бяха класирани за националния кръг на състезанието, това са: Кристиан Георгиев от VIIIВ клас и Кристияна Евтимова от IXБ клас, с преподаватели по англиски език г-жа Цв. Андонова и г-жа Н. Джувтова. Те за писали по следните теми: „Земята беше изцяло покрита с лед, всичко освен едно дърво" и „Технологиите стават незаконни". С нетърпение очакваме резултатите и от националния кръг на края на месеца и пожелаваме на нашите участници успех!

     Повече от 3000 ученици от 138 училища от цялата страна, както и участници от Пакистан са изявили желание да участват в тазгодишното състезание, насърчаващо креативността, остроумието и красноречието.

kristian georgiev 8 v

kristiyana evtimova 9b

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.