• A-
  • A
  • A+

БЕСТ-БЪЛГАРСКИ ТУРНИРИ ПО АНГЛИЙСКА РЕЧ И ДЕБАТИ

     На 13 и 14 ноември 2021г. около 160 ученици от западна България взеха участие в Есененния западен турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ", който за съжаление за пoреден път се проведе онлайн. Седем ученици от отбора на ПМГ-Благоевград, с треньор Т. Бикова, участваха в три от общо петте различни състезания: дебати и интерпретативно четене на поезия и проза.
     Десислава Тасева от X Г клас се класира на 5-то място за интерпретативно четене на поезия и на полуфинал за интерпретативно четене на проза, въпреки че за първи път участва в категорията "Varsity" – ученици от X до XII клас. Това я класира за участие в Националния турнир на БЕСТ, през април 2022г.

     Вие също имате още един шанс да се класирате за Националния турнир, ако достигнете поне до полуфинал в следващия западен турнир на „БЕСТ", който ще се проведе през м. февруари 2022г. Можете да научите повече на https://bestfoundation.bg, както и да получите допълнителна информация от участниците в отбора ни и треньора. Не се страхувайте да покажете таланта си!

desislava taseva 10g final nov 14 2021 best

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.