• A-
  • A
  • A+

„Стипендия 5 Октомври"

     На тържествената сесия на Общински съвет Благоевград, проведена по повод 109 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония , Димо Терзиев, ученик от 11. „б „ клас, получи грамота и бе удостоен със „Стипендия 5 Октоври". Едногодишната стипендия се присъжда на заслужили ученици, за постигнати високи резултати в областта на науките, изкуството и спорта.
Димо е многократен шампион на България в турнирите по шах, немалко са и челните места, които е завоювал в сферата на информатиката.
     На официалната церемония възпитаникът на ПМГ „Акад, С. Корольов" бе поздравен с пожелания за още високи постижения от кмета на община Благоевград г-н И. Стоянов. Към посланието за бъдещи върхове във всичките поприща на Димо се присъединява целият екип на нашата гимназия. Успех, Димо!

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.