• A-
  • A
  • A+

Отново призови места в Пролетния западен турнир на „БЕСТ”

     На 20 и 21 февруари 2021г. ученици от западна България взеха участие в Пролетния западен турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ", който се проведе онлайн. Осем ученици от отбора на ПМГ-Благоевград, с треньор г-жа Т. Бикова, взеха участие в различните състезания: оригинална реч, драматически дует и интерпретативно четене на поезия и проза.

     Отново имахме участници на 4 финала, а и тези достигнали до полуфинал се класират за участие в Националния турнир на БЕСТ, през април 2021г. Ето и постиженията на учениците:

     - Димитър Борумов от XII Е клас - 2-ро място за интерпретативно четене на поезия в категория "Varsity" – ученици от X до XII клас;

     - Десислава Тасева от IX Г клас - 3-ро място за интерпретативно четене на проза и 5-то място за интерпретативно четене на поезия, в категория "Novice" – ученици от VIII и IX клас;

     - Венета Саляхетдинова XI E клас - 5-то място за интерпретативно четене на поезия в категория "Varsity";

     -.Криси Стоянова и Цветанка Василева от VIII A клас – полуфинал с драматически дует, в категория "Novice";

     - Цветанка Василева от VIII A клас – полуфинал за интерпретативно четене на поезия, в категория "Novice".

     С това, от двата турнира за западна България през тази учебна година, общо 7 ученици от ПМГ-Благоевград извоюваха правото си да участват в Националния турнир на БЕСТ. Да им пожелаем успех!

1 dimitar borumov 12e klas

2 desislava taseva 9g klas

3 veneta salyahetdinova 11e klas

4 mshs blg team best feb 2021

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Обществени науки и ...

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.