• A-
  • A
  • A+

    

В ПМГ се изучават интензивно английски и немски език, както и руски, и френски като втори чужд език.

 

    Училището ни е един от първите членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, в която членуват едни от най-елитните училища в страната. Асоциацията е създадена по идея на преподаватели по английски език с цел повишаване на мотивацията и интереса на учениците към изучаването на езика, като ги подпомага при полагането на изпити за сертификати за владеене на английски език - FCE, CAE, IELTS, TOEFL и други. Ежегодно се организира национално състезание между тези училища. Изключително сме горди, че за втора поредна година ПМГ „Акад. С. П. Корольов” получава купата за най-добре представило се училище на това състезание в конкуренция с още 70 училища- членове на асоциацията.

   Можем да се похвалим и с участието на наши ученици в международни проекти на английски, немски и руски език по програмите „Младежта в действие” и „Коменски”. В тази връзка те са били на международни младежки лагери в Зоненберг, Долна Саксония, Брауншвайг, Остероде и Кьолн, Германия и са участвали в международни видеоконференции с Канарските острови, Испания и Франция.

 

 

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.