• A-
  • A
  • A+

   Първо място в ТУ Варна

 Доброто коледно настроение идва в нашето училище с поредните постигнати успехи на нашите възпитаници. С огромно удоволствие директорът на гимназията, г-н Николай Каращранов, връчи спечелените награди и сертификати от националното състезание по програмиране, организирано от ТУ - Варна.

    Победителят Димо Терзиев, ученик от 12. б клас, освен сертификат и предметни награди, получи и бурни аплодисменти от своите съученици и учители. Те са абсолютно заслужени, като се има предвид неговото представяне – единствен участник, решил всички задачи и получил максимален брой точки – 100.

320399398 488037710129534 2780478760550584561 n    За отлично представяне със сертификати, похвали и аплаузи бяха наградени и следните наши ученици: Димитър Василев, Леонид Варсаминов и Симеон Киров - 12.б клас, Андриан Димитров, Антоана Филчева, Антония Димитрова, Велислава Спасова и Виолета Шиндова от 12 д, Алекс Костев, Александър Манев, Георги Карадаков и Димитър Маламски – 11. а клас, Владимир Бойчев – 11. г и Евгени Петров от 11 д.
  Директорът поздрави учениците и техните преподаватели Е. Николова, Д. Георгиева, К. Калайджиева и Н. Мирчева за постиженията и им пожела още много успехи.

 

Благодарим за подкрепата, доверието и помощта на Регионален инспекторат на образованието, в лицето на г-н Ивайло Златанов, на г-жа Караджова и г-жа Манова, на г-жа Маня Манева гл. експерт по математико от МОН, на г-н доц. Держански, инж. Василиса Павлова, зам. кмет на културата и образованието и кмета на Благоевград - инж. Румен Томов.

По предварително планирана програма премина официалното октриване на 24.01.2020 в зала 22 септември от 18:00 часа. Сред официалните гости бяха г-жа Таня Михайлова, зам. министъра на образованието и културата, Стоян Иванов, зам областен управител на област Благоевград, инж. В. Павлова, зам. кмет на културата и образованието в община Благоевград и г-н Методи Попов, началник отдел в РУО Благоевград. След отправените поздравителни адреси, двамата ни професионални водещи Димитър Борумов и Антон Велев приветстваха гостите с поздрава „Облече ле бяло“ от Л. Салмова.

След края на състезанието, на 25. януари, участници бяха поздравени от талантливите ученици от ПМГ в зала „Яворов“ с концерт, изнесен от вокално-инструменталната група „PMG-STARS към училището, ръководена от г-н В. Балевски. В концерта взеха участие ученици от езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“, ЦЛТР на децата на Благоевград, танцов ансамбъл „Пиринска китка“ и танцов ансамбъл „Пиринче“. Концерта завърши с поздрава на ученичката Д. Елчина, който обедини и гости и участници в общо хоро.

На последния от 3-те дни на състезанието в 9:30 часа в зала „22 септември“ пред гостите от всички краища на България, Директорът на ПМГ „Акад. С. Корольов“, г-н Н. Каращранов обяви официално закриването на състезанието и даде старт на връчването на Грамотите и наградите на 3-мата първенци във всяка от възрастовите групи от 5 до 12 клас. Развълнувани ученици и ръководители си направиха снимки и доволни от пропътуваните километри си тръгнаха с много положителни емоции от 3-дневното приключение в Благоевград.

Ръководството на ПМГ благодари и поздравява всички учители и ученици, взели участие в организацията на мероприятията, свързани с провеждане на Националното състезание по математическа лингвистика.

Търсене в сайта:

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград