• A-
  • A
  • A+

Откриване на учебната 2019/2020 година

     Тази година 16 септември посрещна новата учебна година с топъл и усмихнат ден. Весела глъч, закачки сред по-големите, но и трепет, затаен дъх и нови очаквания сред новите петокласници и осмокласници, които прекрачиха прага на бъдещето училище.

     Училищни песни огласяха двора, докато учители, ученици и гости заемаха местата си.

     След посрещане на училищното знаме и издигане на националния трибагреник и знамето на ЕС, по традиция отец Петър освети храма на знанието. Веднага след това започна литературно-музикалната програма. Сияна Костова и Емил Тарйков от 5. клас отправиха поздрав към учители, родители и гости по случай първия учебен ден. Стихотворенията, трогнаха всички присъстващи. Няма как - празник е! Необикновен и чудно хубав! Пазник за всички, които искат да знаят повече, да могат повече и със знанията си да направятсвета по-добър, по- уютен, по-красив и по-човешки!

     "16 септември! На този ден училището отново отваря вратите си, за да посрещне жадните за знания малки и пораснали ученици" - с тези думи водещите от 11 е клас Елена Гелова и Антон Велев пожелаха на всички много здрава и успешна нова учебна година.

     Наши скъпи гости в този празничен ден бяха: г-н Иво Николов, заместник-кмет по икономика и финанси на община Благоевград, г-н Павел Димов, представител на училищното настоятелство, много родители.

     След словото на Директора, думата бе дадена на Иво Николов, зам. -кмет на община Благоевград, който също поздрави всички присъстващи. Не бяха малко и получените поздравителни адреси за празника  - кметът  на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пожела много творчески успехи и занапред, Анрей Новаков, член на Европейския парламент пожела попътен вятър.

     Вълнуваха се всички. Да не забравяме и дванайсетокласниците, за които този 16 септември е последният в училище. Марио Чолаков от 12а клас се обърна и поздрави своите съученици. Веднага след това и бъдещата петокласничка Марина Николова изразително със звънливо си гласче просълзи родители и учители със стихотворение за този специален ден. С народната песен "Цветините очи черешови" Екатерина Клямбова плени всички.

     След звука на училищния звънец и плисване на менчето с вода първи в гимназията влязоха най-малките ученици 5. клас. След тях прагът на своето училище прекрачиха и учениците от 8. клас.

     Уважаеми учители, скъпи ученици, мили родители, да ни е честита новата 2019/2020 година!

     Да сме здрави!

     Да сме упорити!

     Да сме дръзки!

     Да е спорен трудът ни!

     На добър час по пътя на знанието!

 dsc07338

img 9108

img 9005

img 9121

dsc07445

dsc07352

dsc07390

Линк към галерията за повече снимки - ТУК

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.