• A-
  • A
  • A+

Част от календара на Българската федерация по плувни спортове

     Възпитаник на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" е петкратен шампион на България по плуване.

   От 05.07.2019г. до 07.07.2019г. Благоевград бе домакин на Държавното лично отборно първенство по плуване /възрастова група „Деца, 11-12 години"/, част от календара на Българската федерация по плувни спортове.
     Ученикът от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – Михаил Градев /ПК „Пирин"/, от 5-ти клас стана пет пъти държавен шампион от всичките си пет индивидуални старта. Спечели пет златни медала и държавни отличия в дисциплините 200 м. св. стил /2:16,10/, 100 м. свободен стил /1:01,86/, 50 м. свободен стил /27,67/, 50 м. гръб /33,24/ и 50 м. бътeрфлай /30,17/. Постижението му на 50 м. бътерфлай остана на 48 стотни от секундата от националния рекорда за възрастта, поставен през 2011 г. от Антъни Иванов и даде сериозни заявки за нов националeн рекорд в тази възраст още през тази календарна година.

photo

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.