• A-
  • A
  • A+

Церемония по връчване на дипломите на випуск 2019

     На 20 юни от 18:00 в зала 202 на ПМГ се проведе церемония по връчване на дипломите на випуск 2019. Водещ на тържеството бе Димитър Борумов от 10е клас. Развълнуван от оказаната му чест след кратка встъпителна част, даде думата на Директора на ПМГ – г-н Николай Каращранов, който официално откри церемонията по дипломирането. С гордост от успехите на випуска, той обяви средният успех от дипломите – Много добър 5.41 и резултатите от ДЗИ, като стана ясно, че има 16 пълни отлични оценки (5 по математика, 2 по биология и 9 по химия). Средният успех от ДЗИ по БЕЛ е Много добър 5.07 и по второ ДЗИ – Много добър 5.28. Той им пожела успех в кандидат – студентската кампания и добра реализация в живота. След това по класове и по азбучен ред на всеки от 162-мата ученици индивидуално беше връчена дипломата. От името на випуска Полина Фотева от 12е клас отправи благодарствено слово към съучениците, учителите и ръководството на гимназията. След това от името на класните ръководители думите на госпожа Велева бяха:
     Скъпи ученици,
     Настъпи дългоочакваният момент не само за вас и вашите родители, но и за нас – вашите учители и най-вече класни ръководители.
    Вече държите в ръцете си завършека на толкова много усилия, тревоги и радости, премеждия и предизвикателства през които преминахме заедно. И както е казал поетът „пътят беше страшен, но славен", както за вас, така и за нас.
     Днес ние се гордеем с вас, с вашите успехи и постижения. Безсмислено е да изреждам колко пъти учениците от випуск 2019 са били първенци на състезания, национални олимпиади и какво ли още не. Резултатите от ДЗИ говорят достатъчно за нивото и класата на този випуск и на тази гимназия. ПМГ „Акад. Сергей Корольов" е марка за високо качество и гаранция за бъдеща успешна реализация.
     Но не за знанията ви, които са безспорни, са моите последни думи към вас. Не забравяйте, че и най-знаещият ум, лишен от душа е сакат, а дори опасен и вреден. Затова не спирайте да мислите за другите така, както мислите за себе си. Не забравяйте, че макар и различни по ум, красота и успехи, всички хора са еднакво ценни, важни и достойни за уважение.
     Бъдете силни, но никога жестоки. Бъдете смели, но не се поддавайте на изкушението на арогантността и високомерието. Радвайте се на успехите и постиженията си, работете за себе си, но и за света около вас – направете го по-добър и по-справедлив.
     „Не питай какво страната ти ще направи за теб, а какво ти ще направиш за нея!" е казал един американски президент. Не забравяйте страната си. Независимо, че понякога тя ви носи разочарования и огорчение, тя е вашата майка. Не я забравяйте, не я изоставяйте!
     Не спирайте да възпитавате умовете си, защото и най-гениалните от тях не струват нищо без просветлението, което идва от душата и сърцето. Ние, вашите учители се опитвахме да ви дадем и двете. Дано да сме успели! На добър час!

img 4070

img 4081

img 4100

img 4156

img 4205

img 4288

img 4369

img 4453

img 4523

img 4548

img 4561

img 4566

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.