• A-
  • A
  • A+

Випуск 2019 в Кушадасъ

  С 6-дневна екскурзия до турския курорт Кушадасъ своето завършване отпразнуваха гимназистите от випуск 2019 на ПМГ „Академик Сергей Корольов“.

След дългия преход от 20 часа, който ни се стори безкраен, най-сетне пристигнахме в петзвездния хотелски комплекс Pine Bay. Всеки един от нас беше нетърпелив да се настани в своята стая и да преоткрие местността. Умората обаче си каза думата и се отдадохме на заслужена почивка, преди да се посветим на неподозирани приключения.

Заредени с нови сили, на следващата сутрин бяхме готови да научим повече за възможностите, които Кушадасъ ни предлага. Любезно посрещнати от управителя на хотела Метих в специална зала се запознахме с организираните екскурзии до близки и далечни дестинации и мероприятия. Безкрайни бяха местата, които искахме да посетим, затова още на втория ден започна серията от нашите авантюри. Рано сутринта се отправихме на разходка с лодка до три от близките залива. С много настроение, музика и слънчеви лъчи в откритото Егейско море преминавахме от спирка на спирка, разглеждайки заобикалящите ни вода и суша. Всяко спиране беше придружено от дръзките скокове и гмуркания на най-смелите от випуска.

Поради многообразието от дестинации и атракциони пред групата на третия ден тя се раздели. Една част се отдаде на слънчеви бани и спускания с пързалки в зрелищния аквапарк Адаленд, а останалите поехме към древния Памуккале. Макар и да избрахме уникалния природен феномен пред плажа, слънчевото време беше наш неизменен спътник. Всеки един от нас имаше възможността да се потопи в лечебните минерални басейни на природния феномен. Освен това обаче групата ни посети и друга забележителност на древногръцкия град Хиераполис – извора на Клеопатра, в който окончателно се отърси от всички притеснения и стрес, събрани през решаващата за нас последна година в гимназията.

През последния ни свободен ден в курорта най-жадните за покупки се отправиха към Измир в търсене на неустоими оферти и стоки, а останалите използваха финалните си часове да се насладят на морето или да се позабавляват в аквапарка на комплекса.

На шестия ден след закуска се отправихме обратно към България. Заредени с енергия и безброй положителни емоции обаче този път преходът до родната земя мина неусетно, а цялото приключение ще остане завинаги в сърцата ни.

 3af18f957-f7b8-4569-96ec-8796e8e0a2ca

2e27ade08-5b09-4fa5-b3ee-de5ebc2839f5

4453992ec-f484-48b0-a0c6-b5c7f19553b7

37bbf7b3d-f48a-4937-8c98-0e76e038e57b

215e23f64-b344-4486-a765-c8220c00864f

1245e81de-5445-48df-a130-d4c8ee68dcad

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.