• A-
  • A
  • A+

Втора премиера на Театрално Ателие „Птиците"

     На 06.06. голямата зала на ДТ „Никола Вапцаров" приюти за втората им премиера Театрално Ателие „Птиците". Ръководителят им, учителят по философия в ПМГ Павлин Славов беше избрал за второ представление за сезона наградения с „Пулицър" текст на Пол Зиндел „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени". Пълната зала беше „подготвена" от встъпителните думи на режисьора-философ, че пиесата е тежка и трудна. Но не беше готова за въздействието, което изпита след едночасовата игра на четирите момичета - Калина Стоименова в ролята на отрудената и изтормозена майка Беатрис, Ани Иванова като своенравната епилептична дъщеря Рут, Валерия Гаджева в ролята на интровертната и влюбена в науката Матилда и Емили Костадинова в ролята на болната, грохнала и много стара Нани. Специално за пиесата други две „птички" участваха като техническа поддръжка - Василена Иванова като осветител и Антон Велев като озвучител.
     История за пустота, отчаяние, рутина, но и за любов, надежда, воля за живот. Дали е възможно човек да започне начисто, смело зачерквайки миналото си? Бъдещето предопределено ли е? Радиацията наистина ли е толкова вредна, причинявайки мутация? Това са въпросите, които „Птиците" задават в една история за една майка, две деца, един полутруп, няколко полуцвета, и един...заек - и всичко това се смесва в невероятната амалгама на магията, наречена театрално изкуство!
     След представлението „Птиците" заявиха, че работата по текста и представянето му е била неимоверно тежка, и че само силната им воля, съчетана с любовта им към сцената са направили възможно това представление, и че вече чакат края на месеца, когато ще вземат участие в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов" в Русе.

at5 5021at5 5130 img 1588

img 1681

 img 9151

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.