• A-
  • A
  • A+

ВИПУСК 2019

     Всяка година в седмицата, предхождаща 24 май, училището се разделя със своите абитуриенти. Събитието е празник за всички — ученици, учители, родители, гости. И независимо че се повтаря всяка година, този специален ден е много вълнуващ и винаги различен. Различни са и порасналите деца, които прекрачват прага от детството към самостоятелния живот.
     15май беше ден, в който в душите на нашите красиви абитуриенти имаше всичко – и тъга, и благодарност, и спомени, и нетърпение.
     По традиция сутринта зрелостниците се събраха в църквата „Въведение Богородично" в центъра на Благоевград, където беше отслужен ритуал за здраве и успех в бъдещите начинания на завършващите, а класните ръководители раздадоха традиционната осветена от ритуала питка.
От 11ч. в двора на гимназията започна официалната церемония по изпращането. Преподаватели, ученици и родители с интерес наблюдаваха специалното представяне на всяка от паралелките 12. клас. На събитието присъстваха и редица официални гости, сред които и д-р Татяна Ядкова – дългогодишен директор на гимназията.
     По лична инициатива и решение на г- жа Ядкова от тази година ще бъде връчвана СПЕЦИАЛНА награда на зрелостник, който през целия курс на обучение е показал отлични резултати в овладяването на знанията и уменията по отделните дисциплини, участия и призови класирания на национални и международни олимпиади и състезания, активно включване в различни проекти и извънкласни дейности, представящи училището на областно и национално ниво.
     Първият носител на тази почетна награда стана Полина Фотева от 12. е клас.
     Директорът на гимназията г-н Николай Каращранов връчи грамоти на всички ученици, постигнали успехи на национални състезания и олимпиади и отправи поздравително слово към абитуриентите.
Приятна изненада за публиката и специален поздрав за зрелостниците беше латино танца на осмокласниците Данаил Стоянов и Петя Денинска.
     За първа година не един, а четирима зрелостници поздравиха съученици и преподаватели. Благодарствените речи на някои от тях предизвикаха сълзи в очите на учителите и породиха искрена гордост в сърцата им. Дори времето съпреживяваше емоциите, бушуващи в душите на всички - дъждът валеше ту ситно, ту с пълна сила. Въпреки че в началото абитуриентките се притесняваха, че ще им се развалят прическите, никой не може да отрече, че дори от Холивуд биха завидели за сценария на този ден, както и за естествените природни ефекти. Думите на Велислава Гагова от 12. е клас - "Етапът "гимназия" на нашия живот приключи, но ние сме готови да кажем "здравей" на своето утре и да посрещнем бъдещето с усмивка" - обобщиха чувствата на връстниците й в този така вълнуващ, но и тъжен момент. Кулминация на тържеството беше нейното брилянтно изпълнение на песента "Истина", на чийто фон дузини балони полетяха към небето.
Символ на приемствеността между възпитаниците на Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Корольов" е предаването на училищното знаме. Краят на церемонията по изпращането на дванадесетокласниците беше отбелязан с тържественото предаване на знамето на учениците от 11. клас.
     Финалният щрих на тържеството беше раздялата със знамето на гимназията на момичетата и момчетата от ВИПУСК 2019.

 dsc6540 2

 dsc6463 2

 dsc6669 2

 dsc6417 2

 dsc6700 2

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.