• A-
  • A
  • A+

Национална олимпиада по ИТ 2019 г.

     Седемнадесетата Национална олимпиада по ИТ за учебната 2018/2019 г. се проведе в гр. Враца. От ПМГ „Акад. Сергей Корольов" бяха класирани четирима ученици. Бяхме посрещнати от представителка на РУО гр. Враца и когато ни попита от къде сме възкликна – „Вие сте много силни, оставете някоя награда и за нашите ученици!". Приехме с усмивка тези думи, но вътрешно знаехме, че сме дошли за успехи. И така стана:
     Георги Йоков и Пламен Галинов от 12а клас станаха ЛАУРЕАТИ на олимпиадата. 

1it

Георги с Второ място и Пламен Четвърто място в страната. ПЪРВО място в категория "Интернет приложения" и крайна оценка ОТЛИЧЕН 6.00 и за двамата.

2itСофийска фирма ги награди с нетрадиционна награда и визитка, ако отидат да следват в София да се обадят и само да кажат, че са от олимпиадата по ИТ. След защитата на проекта на Пламен и Георги последваха „въпроси" от Националната комисия, а те бяха „Перфектна работа, чист програмен код, много работа и голяма функционалност на приложението. Поздравленя за свършената работа!".

3it
     А конкуренцията беще страхотна. Това отчете Светлослав Новоселски от 10а клас, който за първи път участваше на такъв голям форум. Дори се притесни за представянето на своя проект. Но и него го харесаха – прекрасен дизайн, по-малка функционалност , но всичко си работи перфектно. Направено по интуитивен начин, каквито са изискванията. Крайна оценка Мн. Добър 5.25. Олимпиадата му донесе нови приятели и прекрасни впечатления. Той видя и е готов да приеме предизвикателството за бъдещи успехи!

4it
     Ръководител на учениците е главен учител по информатика и ИТ Христина Василева.

   5it

 И нашият талисман Йордан Иванов от седми клас не отстъпи на батковците по успех. Той представи своя сайт за роботите и тяхното бъдеще. Атрактивен на защитата, той бързо става любимец на журито и публиката. Йордан си заслужи крайна оценка Отличен 5.50. Бъдещето е пред него и всичи ще очакваме върхови постижения.
     Ръководител на Йордан е старши учител по информатика и ИТ Петрана Давчева.

6it

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.