• A-
  • A
  • A+

По покана на Югозападния университет „Неофит Рилски"

     По покана на Югозападния университет „Неофит Рилски" отбор на ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов" -  Благоевград взе участие и се представи блестящо на турнир по баскетбол за деца, организиран от Християнската младежка асоциация, който се проведе на 22-и, 23-и и 24-и април 2019 г. в гр. Солун, Гърция.
     Спортната проява е част от изпълнението на проект PROMO YMC(H)A по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020, в който Югозападният университет „Неофит Рилски" участва като партньор.
     Целта на проекта най-общо е опазването и подобряването на културното наследство, повишаване на културната осведоменост и насърчаване на сътрудничеството в трансграничния регион Гърция - България.
Част от най-добрите гръцки отбори участваха в надпреварата – YMCA, ARIS A.C., PAOK A.C., AEK, ESKD N. IONIAS, SAK ASTERAS.
    Гимназистите изиграха два мача и премериха сили с отбора на домакините – YMCA и ARIS A.C.
     Освен достойна игра, учениците от математическата гимназия на ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов" демонстрираха и високо ниво на владеене на английски език, което ги направи активни участници в проекта и в комуникацията им с останалите играчи.
     Събитието завърши с церемония по награждаване, където състезателите получиха медали и сертификати, и се пребориха за купа за прекрасната си отборна игра. 

basketbol1

basketbol2

basketbol3

basketbol4

     Възпитаниците на ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов" имаха възможност да разгледат първия музей на баскетбола в Гърция.
     Огромен интерес предизвикаха интересните факти за историята на баскетбола в Солун, които директорът на музея сподели с децата.

basketbol5

basketbol6

basketbol7

basketbol8

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.