• A-
  • A
  • A+

Първо място в най-трудната категория

     Състезанието се проведе през месец март 2019 г. и премина по традиция с участието на ученици от ПМГ „Акад. Сергей Корольов", които отново оставиха трайна следа с представянето си и заслужено заеха призови места.
     В най-интересната и трудна категория „Интернет приложения" безапелационно ПЪРВО място спечелиха учениците от 12а клас Пламен Галинов и Георги Йоков с интересен проект, в който дизайн, програмен код и представяне на защитата бяха на високо ниво и комисията ги оцени с най-много точки.

2

      В голямата възрастова група с Уеб сайт се представи Калоян Георгиев от 12б клас. Темата на сайта беше съвременна и представяше бъдещите безпилотни автомобили в различни сфери на живота. С получените точки той получи възможност да стане студент в Техническия университет в София.

13

      Учениците от 8а клас Никола Новоселски и Васил Николов участваха за първи път на такъв форум и се представиха много добре с Уеб сайт на историческа тематика. На тях им предстоят още много следващи изяви и успехи.

     Всички тези ученици работят с Христина Василева –главен учител по информатика и ИТ в гимназията.
     В малката възрастова група Йордан Иванов от седми клас спечели ВТОРО място. Той се представи отлично, защитавайки своя Уеб сайт на тема роботи. Това е поредно участие в такива състезания на Йордан и той за пореден път защити високото си ниво. Негов ръководител е Пртрана Давчева – старши учител по информатика и ИТ в гимназията.

45

     От 10 до 12 май предстои Националната олимпиада по ИТ за учебната 2018/2019 г. Класирани за този най-голям форум са учениците:
                                                           Пламен Галинов 12 клас
                                                           Георги Йоков 12 клас
                                                           Светлослав Новоселски 10 клас
                                                           Йордан Иванов 7 клас
                                                          Да им пожелаем успех!!!

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.