• A-
  • A
  • A+

БЕСТ-БЪЛГАРСКИ ТУРНИРИ ПО АНГЛИЙСКА РЕЧ И ДЕБАТИ

     На 16 и 17 февруари 2019г. в АУБГ Благоевград 330 ученици взеха участие в пролетния турнир по реч и дебати на английски език за западна България, организиран от Фондация БЕСТ. 15-те ученици от отбора на ПМГ-Благоевград, с ръководител и треньор Таня Бикова, достойно представиха училището си и в 5-те дисциплини на състезанието: оригинална ораторска реч, драматически дует, дебати и интерпретативно четене на поезия и проза.
     В категория „Varsity" – ученици от X до XII клас Димитър Борумов от XЕ клас се класира на финал с интерпретативно четене на поезия и зае 6-то място. До полуфинал достигнаха два драматически дуета - Габриела Костева - XA и Илизабет Арнаутска - XЕ и Антон Велев и Димитър Борумов - XЕ, което им дава право да участват в националния турнир на БЕСТ на 19-21 април, 2019г. в гр. София. Така общо 6 ученици от ПМГ-Благоевград ще вземат участие в националния турнир, включително и Марио Чавеев и Пламен Мичев - XA клас, които заедно с Антон Велев се класираха на полуфинал с дебати на турнира в гр. Враца през м. ноември 2018г. Да им пожелаем успех!
     Много добре се представиха още и Венета Саляхетдинова от IX Е клас, която се класира на четвъртфинал с интерпретативно четене на поезия в категория „Novice" – ученици от VIII до IX клас и новосформираният 2-ри отбор по дебати – Елена Гелова, Илизабет Арнаутска - XЕ и Йоан Христов – XБ, класирали се на 11-то място в категория „Varsity". Разбира се, всички останали участници от отбора положиха много усилия за подготовка и опита, новите запознанства и положителните емоции, които натрупаха, със сигурност ще им бъдат полезни за в бъдеще.
     Благодарим и на 7-те доброволци от X и XI клас от ПМГ - Благоевград, помогнали в организирането и провеждането на турнира, както и на всички, които дойдоха да подкрепят отбора ни.

1    team best  blago 16. 02.2019

2 dimitar borumov 6th place poetry best bld 2019

3  dimitar elizabet anton 10e

4 aubg bld 17.02.2019 best

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.