• A-
  • A
  • A+

Интерактивна лекция в часа на класа

     На 11.02.2019г. в ПМГ - Благоевград се проведе лекция на тема „Вредата от алкохола" пред учениците от Xе клас и всички VIII класове, на която присъства директорът на гимназията – г-н Каращранов. Събитието беше отразено и от местните медии.
     По атрактивен начин лектори от РЗИ, с помощта на Антон Велев и Димитър Борумов от Xе клас в ролите на Трифон Зарезан и Дионис - древногръцкия бог на виното, лозарството и веселието, успяха да покажат как трябва да се спазват хубавите традиции, но и до какво може да доведе злоупотребата с алкохол. Учениците имаха възможността да гледат и презентацията, спечелила първо място в общинския междуучилищен конкурс „Алкохолът - в оковите на злото", а след това свободно да споделят мнението си дали трябва или не да се пие алкохол.
     Хубаво е, че повечето ученици могат само чрез поставянето на специални очила да кажат как алкохолът замъглява ума и притъпява сетивата. Внимавайте и вие с употребата на алкохол при настъпващите празници през м. февруари – месеца на трезвеността.

1

2

3

4

5

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

Занимания по интереси

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.