• A-
  • A
  • A+

Национален конкурс за STEM науки в България SUPER STEM 2018

     На 26 януари 2019 г. се проведе церемонията по награждаване на националния конкурс за STEM науки в България SUPER STEM 2018. В националния конкурс се включиха 91 ученици и 40 учители от цялата страна. По време на церемонията се проведе и вторият форум в България за STEM ученици лектори – STEM KIDS TALKS 2019!
     STEM науките и задълбоченото им изучаване в училище имат водеща роля за бъдещите постижения на учениците и тяхното образователно и професионално развитие, и косвено върху всички области на обществото.
     Победител за област Благоевград SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е Емилия Николова – старши учител по информатика в ПМГ Благоевград. Наградата се присъжда на учители, които насърчават учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/ програмирането/ софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

e nikol1

     Победителите на областно ниво получиха сертификати от Научния Център Карнеги, САЩ.

e nikol2

    Национални победители в конкурса са:
• STEM AMBASSADOR Георги Гочев, ОУ „Алеко Константинов", Димитровград;
• DIGITAL EXCELLENCE – Ангел Ангелов, СУ „Сава Доброплодни", Шумен.

 

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.