• A-
  • A
  • A+

Национално състезание по творческо писане на английски език

     На 27 ноември 2018 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за седма поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
     Тридесет и седем ученици от VI до XI клас от ПМГ-Благоевград писаха в рамките на 60 минути, като дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки. Те имаха право да изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им. Ето някои от заглавията, заинтригували най-много участниците в състезанието: „На една усмивка разстояние", „Отегчен съм", каза компютърът.", „Човекът, който продаде света", „Удивително колко добре проработи ласкателството, въпреки че знаех само 10 думи на френски." и др.

     Тази година ученици от 173 училища от цялата страна са изявили желание да участват в състезанието, чиято цел е да насърчи учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

1bcwc

2bcwc

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Обществени науки

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.