• A-
  • A
  • A+

Бест - български турнири по английска реч и дебати 

     На 17 и 18 ноември 2018г. в гр. Враца около 300 ученици взеха участие в есенния западен турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация БЕСТ. 10-те ученици от отбора на ПМГ-Благоевград от XА, XБ и XЕ клас, с ръководител Таня Бикова, достойно представиха училището си и в 5 дисциплини на състезанието: оригинална ораторска реч, драматически дует, интерпретативно четене на поезия, проза и дебати. За съжаление, според правилата на състезанието, от тази година до националния турнир на БЕСТ през април, 2019г. в гр. София ще бъдат допуснати само участници, класирали се на и по-високо от полуфинал в някой от двата турнира за западна България.
     След като се класираха на полуфинал на турнира в гр. Враца, 6 ученици от ПМГ-Благоевград от категория „Varsity" – ученици от X до XII клас, извоюваха правото си да участват на националния турнир на БЕСТ. Това са:
- Димитър Борумов - XЕ – с интерпретативно четене на поезия;
- Габриела Костева - XA и Илизабет Арнаутска - XЕ – с драматически дует;
- Антон Велев - XЕ, Марио Чавеев - XA и Пламен Мичев - XA – с дебати, въпреки участието си за първи път.
     Още не е късно и вие да станете част от голямото семейство на БЕСТ, като участвате в следващия турнир на 16 и 17 февруари, 2019г. Можете да научите повече на https://bestfoundation.bg, както и да получите допълнителна информация от участниците в отбора ни. Не се страхувайте да покажете таланта си!

1best

 

2best

3best

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Пъстра палитра

Пъстра палитра

Ръководител:

Люсиен Димитров

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Тенис на корт

Тенис на корт

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Мултимедийни клипове

Мултимедийни клипове

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.