• A-
  • A
  • A+
Бъдещите фармацевти показаха интелигентност и задълбочено познание по химия
 

     Въпреки, че трябваше да станат още в ранни зори, учениците от 11е, 11а, 11б, 11в и 12е геройски издържаха студеното време, сгряти от желанието за знание и от любопитството да се потопят в света на фармацията - все възможности, породени от посещението на Актавис в гр. Дупница. Поставени в реалната среда на лекарствопроизводството, младежите се запознаха с методите на работа както в лабораториите, така и в цеховете. Предложенита им интересна и полезна информация за практическата приложимост на теоретичната подготовка повиши тяхното любознание. Истински заинтригувани, бъдещите фармацевти не спряха да задават адекватни въпроси. Показаните интелигентност и задълбочено познание по химия впечатлиха работниците в Актавис. Те отговаряха с искрено удоволствие на учениците и споделиха личния си опит с тях.
     В началото предвидливо беше подготвена информативна презентация с цел разяснение на процесите, чрез които се правят лекарствата. Тя включваше всеки един от етапите, с които в последствие учениците бяха запознати в практиката. След разяснението те бяха разделени на две групи, всяка от които започна обиколката си с различен експерт.
     В края на посещението, изпълнени с ентусиазъм и нови знания, на младежите им беше предоставена възможността да обядват в столовата на фармацевтичната компания. Тъй като всички сме наясно, че любовта минава през стомаха, не е изненада, че след приключването на визитата цялата група сякаш беше заредена със серотонин, примесен с благоговението пред науките химия и биология, трепетно очаквайки бъдещето, в което ще се развиват в тези сфери. Искрени благодарности на г-жа Йорданка Велева и всички нейни колеги, които превърнаха ученическата мечта в реалност.

46483281 2235814343322082 3377137006797651968 n

46303969 509058279612438 3221131708568961024 n

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.