• A-
  • A
  • A+

Официален старт се даде в класната стая на 5. клас

      Обявената в дните от 22 до 26 октомври 2018 година Национална седмица на четенето се превърна в празник на книгата в ПМГ „Акад. Сергей Корольов"
     Официалният старт на Седмица на четенето 2018г. беше даден в класната стая на 5. клас със слово, произнесено от зам.-директора г-жа Въчкова, която подчерта ползите от четенето пред учениците и изказа мнение, че четенето не само прави човек образован, но и му позволява да надмогне действителността, навлизайки в нови и тайнствени светове на интересни случки, места и герои.
     Най-малките ученици в гимназията с голям ентусиазъм взеха участие в състезанието за най-добър четец. Всеки ученик беше донесъл своя любима детска книга и така в рамките на 2 минути прочете пред останалите най-любимия си епизод. След края на състезанието се проведе дискусия на тема „Защо обичам да чета". Като част от инициативата „Сподели с приятел любима книга" петокласниците си размениха любимите си четива.

     Във втория ден на националната седмица на четенето учениците от 6. клас представиха своята любима детска книга. В голямата зала на ПМГ състезанието за най-добър разказвач започна с беседа на тема „ Защо обичам да чета" и рецитал на ученичка Миряна Тунтева. Тя бе избрала стихотворението, на гения на българската литература Христо Ботев - „Хаджи Димитър". Останалите участници в състезанието разказаха пред съучениците си по един вълнуващ и интересен начин любимата си приказка, като мотивираха избора си с кратко представяне. И така грамотата за най-добър разказвач бе дадена на Миряна Тунтева. Сред избора на децата за любима детска книга бяха – „Бабата бандит", ‚Златното момиче" и други поучителни приказки .

     Шестокласниците подеха инициативата да изработят табло, на което всеки да запише заглавието на книга, която би желал да сподели със съученик.

 

sedmica na cheteneto

sedmica na cheteneto2

sedmica na cheteneto3

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.