• A-
  • A
  • A+

Програма за провеждане на  мероприятия в ПМГ „Акад. Сергей Корольов"

code

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА КОДИРАНЕТО

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич изпратиха съвместно писмо до министрите на държавите членки по образование с призив да включат всички основни и средни училища в Европейската седмица на кодирането, която ще се проведе от 6 до 12 октомври. Целта на специализираната седмица е да покаже на мотивирани млади хора как да създават приложения или да се научат да правят нещо, за което са мечтали.

code1Програма

за провеждане на мероприятия в

ПМГ „Акад. Сергей Корольов“

 

Понеделник - 08.10.2018 г в зала 202 в часа на класа лекция ще изнесе бившият възпитаник на гимназията Слав Славчев на тема „Изграждане на ефективно онлайн присъствие“.

Вторник - 09.10.2018 г. Георги Йоков и Пламен Галинов от 12а клас ще поставят въпроса „Защо е интересно програмирането?“ и ще дадат отговор придружен със забавни примери. Фоайето на втория етаж.

Сряда - 10.10.2018 г. Стоил Янков ще представи проекта, с който бе класиран на НОИТ 2018 г. и стана лауреат на олимпиадата. Фоайето на втория етаж.

Четвъртък - 11.10.2018 г. Стела Тренчева от 11 клас и Виолета Георгиева от 9 клас ще представят проекта, с който бяха класирани на НОИТ 2018 г. в категория „Мултимедийни приложения“, като покажат как са направени някои от елементите в него. Фоайето на втория code2етаж.

Петък - 12.10.2018 г. Никола Новоселски и Мартин Граховски от осми клас, ще представят своя сайт „Египет“. Фоайето на втория етаж.

 

Организатори:

Катедра информатика и ИТ

 

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.