• A-
  • A
  • A+

Работилница в Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Корольов"

     Младежи от 6 различни държави, изпълняващи европейска доброволческа служба към "Сдружение Алтернативи Интернешънъл" съвместно с екипа на сдружението и местни доброволци организират инициатива "Alternativi Action Week". В рамките на инициативата, младите ентусиасти организират работилници в местни училища. На 11.06.2018г. доброволците организираха работилница в Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Корольов". По време на работилницата учениците научиха повече за дискриминацията, расизма, стереотипите, езика на омразата. Заедно научиха как да се преборят с омразата и насилието, използвайки ненасилствени методи и изкуство. Работилницата не бе поредната скучна презентация, а дискусия базирана на опит и умения в тематиката. Кулминацията на събитието бе публична акция, която се осъществи в двора на училището. Всички ученици и гости на училището имаха възможност да се включат в различи дейности, подготвени от младежите, да си опитат късмета на колелото на късмета, което криеше различни въпроси по тематиката, предизвикателства и факти, да се включат в флашмоб, целящ да каже "Не на омразата", както да оставят своето позитивно послание на предварително приготвена стена на посланията и разбира се да си направят снимка с рамка, пълна с позитивни послания. Всички ние сме хора и трябва заедно да покажем, че омразата не е нашият начин. Иницитивата бе осъществена по проект „Volunteers 4 Tolerance", финансиран по програма Еразъм + и администрирана в България от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР).

img 9361

img 9375

img 9383

img 9388

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

ЗаБавните физици

ЗаБавните физици

Ръководител:

Ирина Андонова

Read more...

Бейзбол

Бейзбол

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Химията - лесна и интересна

Химията - лесна и интересна

Ръководител:

Гергана Шопова

Read more...

Архимед

Архимед

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.