• A-
  • A
  • A+

Работилница в Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Корольов"

     Младежи от 6 различни държави, изпълняващи европейска доброволческа служба към "Сдружение Алтернативи Интернешънъл" съвместно с екипа на сдружението и местни доброволци организират инициатива "Alternativi Action Week". В рамките на инициативата, младите ентусиасти организират работилници в местни училища. На 11.06.2018г. доброволците организираха работилница в Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Корольов". По време на работилницата учениците научиха повече за дискриминацията, расизма, стереотипите, езика на омразата. Заедно научиха как да се преборят с омразата и насилието, използвайки ненасилствени методи и изкуство. Работилницата не бе поредната скучна презентация, а дискусия базирана на опит и умения в тематиката. Кулминацията на събитието бе публична акция, която се осъществи в двора на училището. Всички ученици и гости на училището имаха възможност да се включат в различи дейности, подготвени от младежите, да си опитат късмета на колелото на късмета, което криеше различни въпроси по тематиката, предизвикателства и факти, да се включат в флашмоб, целящ да каже "Не на омразата", както да оставят своето позитивно послание на предварително приготвена стена на посланията и разбира се да си направят снимка с рамка, пълна с позитивни послания. Всички ние сме хора и трябва заедно да покажем, че омразата не е нашият начин. Иницитивата бе осъществена по проект „Volunteers 4 Tolerance", финансиран по програма Еразъм + и администрирана в България от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР).

img 9361

img 9375

img 9383

img 9388

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.