• A-
  • A
  • A+

„Делегати" на Българското европредседателство за един ден

     На 21.05.18 г. ученици от VIIIД кл. и IXЕ кл. от ПМГ - Благоевград посетиха най-строго охраняваната сграда за Срещата на върха ЕС - Западни Балкани – НДК в деня на отворените врати, посрещнати лично от министър Лиляна Павлова. Те имаха възможността да разгледат заседателните зали, да усетят атмосферата и да се почувстват делегати на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. В емблематичната зала 3 е запазена автентичната подредба, в която до петък миналата седмица заседаваха европейските лидери и посетителите можеха да си изберат на мястото на кой от тях да седнат. На финала на обиколката много от посетителите на Дома на Българското председателство получиха награда за познанията си.

sofia01

sofia02

sofia03

sofia04

sofia05

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.