• A-
  • A
  • A+

Трепети на прага на зрелостта

     На 15 май 2018 г. учениците и учителите от ПМГ „Академик Сергей Корольов" се събраха в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, за да направят своята равносметка за постигнатото, да отличат най-изявените и да изпратят абитуриентите от випуск 2018.
     В началото на тържеството вниманието на присъстващите беше насочено към делото на светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и следовници. Слово за създателите на славянската писменост и за техния принос в културната история на човечеството прочете Катя Въчкова, заместник-директор на гимназията.
     Директорът на училището награди най-изявените ученици за достойното им представяне на национални и международни конкуси и състезания. Господин Каращранов подчерта, че колективът на ПМГ „Академик Сергей Корольов" има основание да се гордее с постигнатото през настоящата учебна година. Гимназията има своите посланици на най-авторитетните ученически надпревари. На тези високи форуми на знанието младите корольовци се представят достойно и постигат забележителни резултати благодарение на своите задълбочени знания и умения, които са формирани в училище и са плод на силна воля, упоритост и постоянство.
     Сред присъстващите най-развълнувани бяха учениците от 12. клас. За изминалите години, за трепетите в последния учебен ден, за очакванията на прага на бъдещето разказаха в своите изказвания учениците от 12. в клас Елена Калинова и Радослав Александров. Искрени и много въздействащи бяха посланията им към учителите и към съучениците.
     Абитуриентите от 12. е клас изненадаха своята учителка по биология Вася Евтимова с прочувствено слово. Те ѝ благодариха за всеотдайността, разбирането и подкрепата в съвместната им работа.
     От името на учениците от 11. клас Георги Йоков, Полина Фотева и Ралица Шайкова поеха училищното знаме и зрелостниците се простиха с него.
     Особено вълнуващо беше посланието на класните ръководители на 12. клас. Всички те отправиха своите пожелания към порасналите момичета и момчета за здраве и успех, след което от ръцете им отлетяха шест бели гълъба.
     Тържеството завърши с традиционното кръшно хоро, на което с много настроение се хванаха учители, ученици и родители.

img 6985

img 7028

img 7054

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Математика

Математика

Ръководител: Емилия Тренчева

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.