• A-
  • A
  • A+

Чуждите езици в гимназията във връзка с Деня на Европа – 9 май

      На 14 05 2018 год. в ПМГ „Акад. С. Корольов" се проведе тържество, по случай откриването на седмицата на чуждите езици в гимназията и във връзка с Деня на Европа – 9 май. На него учениците се запознаха с изявите и постиженията по чужд език на своите съучениците, а директорът, г-н Н. Каращранов, връчи приза „Полиглот на ПМГ - Благоевград за 2018г." на Сава Марков от VIIIД клас за многобройните му награди в олимпиади и състезания по английски и немски език. След презентация, посветена на Европейския съюз и сценка на английски език, тържеството продължи с рецитал на руски език и песни на английски, немски и френски език.
    Овладяването на чужд език е важно не само защото разкрива нови хоризонти за професионално развитие, но и защото „Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа" - Карл Велики.

ezici1

ezici2

ezici3

ezici4

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Ученически туризъм

Ученически туризъм

Ръководител:

Владимир Стоянов

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Волейболен клуб ПМГ

Волейболен клуб ПМГ

Ръководител:

Антон Ишев

Read more...

Питагор

Питагор

Ръководител:

Емилия Тренчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.