• A-
  • A
  • A+

Турнир по реч и дебати на английски език – "BEST"

    На 28 и 29 април 2018 г. в гр. Пловдив над 400 ученици участваха в националния кръг на турнира по реч и дебати на английски език, който от тази година е в календара на МОН. Сред тях и 7 ученици от ПМГ-Благоевград: Габриела Костева - IXA, Йоан Христов - IXБ, Антон Велев, Димитър Борумов, Елена Гелова и Илизабет Арнаутска от IXЕ, които се състезаваха в категория „Novice" – VIII - IX клас и Стела Тренчева от XA – категория „Varsity" – ученици от X до XII кл.
    Участниците ни достойно представиха училището си в следните 3 от общо 5 дисциплини в състезанието: оригинална ораторска реч, драматически дует и интерпретативно четене на поезия. Елена Гелова от IXЕ се класира на 6-то място със своята оригинална ораторска реч „В търсене на щастието", а на полуфинал, т.е. сред първите 12, успяха да се класират Йоан Христов за оригинална ораторска реч, както и Димитър Борумов и Антон Велев в дисциплината драматически дует.
    Въпреки че отборът ни участва за първа година в състезанието, ръководителят на отбора Таня Бикова получи приз за „Треньор на годината" от Фондация БЕСТ. Надяваме се следващата година ПМГ-Благоевград да вземе участие и в дисциплината дебати. Опитайте се и вие да подобрите уменията си по английски език и говорене пред публика като участвате в този турнир, за който можете да научите повече на https://bestfoundation.bg/.

1 elena gelova 9e

2 team best

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Химията - лесна и интересна

Химията - лесна и интересна

Ръководител:

Гергана Шопова

Read more...

Литературен клуб

Литературен клуб

Ръководител:

Мария Чолакова

Read more...

Сравнително религознание

Сравнително религознание

Ръководител: Павлин Славов

Read more...

Компютърна графика

Компютърна графика

Ръководител:

Петрана Давчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.