• A-
  • A
  • A+

Националната олимпиада по български език и литература

     ПМГ „Акад. Сергей Корольов" е сред първите и на националната олимпиада по български език и литература, проведена на 01.04.2018 година в Сливен. Елена Калинова от 12. В клас се справи отлично с предизвикателствата и сериозната конкуренция на най-авторитетното състезание за предметната област . Нашата олимпийка показа солидни знания и умения за четене и интерпретиране на художествен текст. Тя впечатли националната комисия с разсъжденията си върху стихотворението „Гора" на Димчо Дебелянов – текст, който винаги е бил предизвикателство за читатели и литературоведи. Съчинението на Лени заслужено се нареди в топ 10 в национален мащаб.

30704708 1903274659704187 5756514696547008512 n

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Канго Джъмпс клуб ПМГ

Канго Джъмпс клуб ПМГ

Ръководител: Антон Ишев

Read more...

Тенис на корт

Тенис на корт

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Better and Better

Better and Better

Ръководител: Надя Джувтова

Read more...

Айнщайн

Айнщайн

Ръководител:

Керанка Иванова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.